Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Нічний обстріл Києва: уламки впали на багатоповерхівки, є постраждалі

У Києві вночі 13 липня внаслідок збиття ворожих дронів зафіксовано падіння уламків на житлові будинки у кількох районах. У кількох районах постраждали люди, зокрема у Дарницькому, двох осіб госпіталізували.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

Так, ймовірне падіння уламків зафіксовано:

  • в Шевченківському районі на п'ятий поверх багатоповерхового житлового будинку;
  • в Дарницькому районі, попередньо, на технічний поверх багатоповерхового житлового будинку. 

Крім цього, повідомлялося, що у Солом'янському районі столиці зафіксовано ймовірне падіння уламків

"Пошкодження та постраждалі уточняються. Екстрені служби виїхали на місце пригоди. Інформація уточнюється", — наголосили в КМВА.

Міський голова Кличко повідомив про кілька викликів екстрених служб — у Соломʼянському, Шевченківському, Подільському та Дарницькому районах.

Дарницькому районі внаслідок падіння уламків сталося руйнування фасаду житлового будинку на рівні технічного поверху. Двоє постраждалих госпіталізовані. У Шевченківському районі сталося загоряння на балконі багатоквартирного будинку", — поінформував пізніше мер Києва.

Повітряна тривога у Києві та більшості областей триває майже дві години. У Хмельницькій області повідомляли про вибух. Поки що детальної інформації не надходило.

Міністерство оборони закликає українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, вночі 12 липня російські терористи атакували Київ та область за допомогою дронів-камікадзе ShahedПовітряна тривога тривала понад дві години. Сили протиповітряної оборони знищили всі повітряні цілі.

Також під ударом рашистів вночі 12 липня опинилася і Черкащина. Ворог обстріляв область ударними дронами-камікадзе. Зафіксовано влучання в об'єкт нежитлової інфраструктури. Внаслідок атаки постраждали дві людини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2023 02:03