Фото ілюстративне, з соцмереж

Нічний обстріл ракетами та дронами: Повітряні сили назвали кількість збитих ворожих цілей

Російські загарбники ввечері у неділю, 5 листопада, й вночі у понеділок знову атакували Україну ударними дронами та кількома типами ракет. Більшість ворожих цілей вдалося збити.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Обстріл розпочався з 20:00 неділі, 5 листопада, й тривав до опівночі 6 листопада. Усього було випущено по території України, зокрема південних областях: 

  • по одній керованій авіаційній ракеті Х-31 та Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини;
  • протикорабельну ракету П-800 "Онікс" та балістичну ракету "Іскандер-М" з території окупованого Криму.
  • 22 ударних БпЛА Shahed-136/131 із району мису Чауда (Крим).

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 15 ударних БпЛА Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Наслідки нічного обстрілу ракетами та дронами

Внаслідок обстрілу росіянами Одеси ввечері 5 листопада осколкові поранення отримали п'ятеро людей, їм надано необхідну допомогу. Також було значно пошкоджено Художній музей у місті, проводяться роботи з обстеження та фіксації пошкодження чергового обʼєкту в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Постраждали й водогін і низка будівель. Мешканцям вже надають допомогу.

Нагадаємо, нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що, попри те, що росіяни поновлюють запаси ракет, повернутися до запасів рівня початку 2022 року вони не зможуть. За даними ГУР, це означає, що, якщо рашисти довгий період не б'ють ракетами, то вони не просто чекають, а накопичують цей вид озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 06.11.2023 08:06