Фото: Сумська ОВА

Нічний обстріл "шахедами": у яких регіонах були влучання

Вночі 4 липня російські загарбники атакували Україну 22 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Ворог запускав дрони із Курської області РФ.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

За інформацією військових, в результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами, розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони та засобами РЕБ Повітряних Сил ЗС України збито 21 "шахед" у межах Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

атака дронів 4 липня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Наслідки дронового терору

Через нічну російську атаку у деяких регіонах зафіксовано влучання та руйнування. Так, на Житомирщині цієї ночі сили ППО знищили три ворожі БпЛА. Через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків.

"Внаслідок пожежі постраждала жінка, яку госпіталізовано до лікарні. Їй надається необхідна допомога", — наголосив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Також у Чернігівській області через влучання російського дрона в один із об'єктів без електропостачання залишилися 5963 споживачі. Наразі енергетики працюють над відновленням. Водночас, скільки триватимуть ремонтні роботи та коли жителям Чернігівщини увімкнуть світло, поки не відомо.

До того ж рашистський дрон знищили і у небі над Сумщиною. Інформації щодо руйнувань чи постраждалих не надходило.

Водночас головною метою ворога цієї ночі була столиця України. До Києва безпілотники наближалися хвилями та з різних напрямків. Проте завдяки результативній роботі протиповітряної оборони жоден дрон до столиці не долетів.

Нагадаємо, 3 липня під російською атакою опинилася Полтавська область. Внаслідок ворожого обстрілу загинула одна людина, також є поранені.

Також 3 липня російські загарбники обстріляли Харків, ворожий удар прийшовся по житловій забудові міста. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 09:42