Фото з соцмереж

Нічний терор "шахедами" Харкова: серед постраждалих діти, влада розповіла про пошкодження

У ніч на 3 листопада у Харкові та передмісті під час повітряної тривоги лунали вибухи. Рашисти атакували місто, попередньо, чотирма безпілотниками, внаслідок чого у місті зафіксовані значні пошкодження, а також є постраждалі.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

Удар по місту прийшовся о 00:45. Внаслідок обстрілу у Харкові пошкоджено два гаражі, чотири легкових автомобілі та господарча споруда. Частково зруйновано заклад освіти. Також пошкоджень зазнала будівля СТО, не діючий швейний цех та житловий будинок. Сталися пожежі.

"До медиків звернулося восьмеро харків'ян з гострою реакцією на стрес, в тому числі двоє дітей. Вони отримали допомогу на місці. Поранень ніхто не зазнав", — поінформував Синєгубов.

Обстріл України вночі 3 листопада

У ніч на п'ятницю у низці областей України була оголошена повітряна тривога. У Повітряних силах ЗСУ повідомляли про ворожі безпілотники у повітряному просторі кількох регіонів, які ворог запустив з південного, північного та східного напрямку. Також вказувалося про ракетну небезпеку.

В Одеській області зафіксовано влучання по технічній території інфраструктурного об'єкта. Постраждалих і сильних руйнувань не зафіксовано.

У Львівській області працювала протиповітряна оборона. Також, за інформацією "Суспільного", внаслідок російської атаки вибухи гриміли на Кіровоградщині. Крім того, цієї ночі армія РФ з тимчасово окупованого лівого берега кілька разів атакувала Херсонську міську територіальну громаду. В ОВА повідомили, що внаслідок влучань ворожих снарядів у Корабельному районі міста виникла пожежа.

Усього цієї ночі ворог випустив по Україні 38 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. "Шахеди" запускались хвилями й прямували у різних напрямках малими групами. Внаслідок роботи ППО було знищено 24 ударних дронів та ракету.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський закликав українців не нехтувати повітряними тривогами. За його словами, Україна хоч і готується до масованих ворожих обстрілів, однак для низки областей залишається значна загроза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 08:29