Оксана Маркарова. Фото з відкритих джерел

"Нічого страшного": Маркарова пояснила, чому Зеленський не виступив у Конгресі США

У середу, 5 грудня, президент України Володимир Зеленський не виступив на закритому брифінгу в Конгресі США. Але в цьому нічого страшного немає.

Про це заявила амбасадорка України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Її запитали, чому не відбувся брифінг Зеленського перед американськими законодавцями, який планували раніше.

"Нічого катастрофічного насправді не сталося. Президент виступав перед Конгресом, проводить низку брифінгів, які ми організовуємо", — відповіла вона.

За її словами, сьогодні запланували цілу низку внутрішніх брифінгів, закритих брифінгів, на яких виступали й очільник Пентагона Ллойд Остін, й інші представники адміністрації США, їх було дуже багато.

"І справді, була ідея в одному з декількох цих брифінгів, можливо, долучитися... Але на них обговорювали не тільки питання України, але й, зокрема, питання внутрішні, тому ми сьогодні не брали таку участь", — пояснила Оксана Маркарова.

Амбасадорка додала, що українська делегація 5 грудня провела "надзвичайно велику кількість очних брифінгів", які є "дуже важливими", і завтра продовжить роботу в Конгресі.

Нагадаємо, що в середу, 6 грудня, президент України Володимир Зеленський приєднається до відеосаміту з лідерами країн "Великої сімки". Цього року в G7 головує Японія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.12.2023 10:31