Фото: Вікіпедія

Нідерланди та Україна тиснуть на Іспанію задля передачі Києву важливого озброєння, — ЗМІ

Україна та Нідерланди тиснуть на Іспанію із проханням приєднатися до "коаліції Patriot". Це потрібно, аби Київ отримав додаткові батареї протиповітряної оборони для захисту від російських ракетних атак.

Про це повідомляє El Pais.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський передав своє прохання прем’єр-міністру Іспанії Педро Санчесу під час саміту Європейської політичної спільноти в Кишиневі 1 червня. 

Це питання також обговорювали з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, оскільки саме в Туреччині Іспанія розмістила батарею Patriot. Проте зазначається, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступає проти виведення Patriot з його країни до закінчення строку дії відповідного контракту, який спливає в кінці цього року.

"Одна з двох батарей, які є в Іспанії, розміщена на турецькій базі Інджирлік з 2015 року, а друга перебуває в автономному співтоваристві Валенсія на сході Іспанії й важлива для національної оборони", — йдеться в тексті повідомлення.

Нагадаємо, Зеленський раніше заявляв, що п'ятдесят батарей Patriot зможе захистити Україну від російських обстрілів. Це єдина зброя, яка наразі може збивати багато видів російських ракет.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що така кількість є цілком реальною метою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 10:25