Ніккі Хейлі: США проголосують проти резолюції по Близькому Сходу

19 ГРУДНЯ 2017 11:44

Делегація Єгипту внесла на розгляд Ради Безпеки ООН проект резолюцію, яка фактично засуджує рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

На засіданні Ради Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі розкритикувала цей проект і повідомила, що під час голосування за цим документом США скористаються своїм правом вето.  

У проекті резолюції йдеться, що «будь-які заходи і дії, спрямовані на зміну характеру, статусу або демографічного складу Священного міста Єрусалиму, не мають юридичної сили, є недійсними і повинні бути скасовані».  

У документі міститься заклик до всіх держав «утримуватися від відкриття дипломатичних представництв в Священному місті Єрусалим».  

«Я можу з повною впевненістю сказати, що Сполучені Штати проголосують проти. Ми будемо використовувати наше право вето», - повідомила посол США. Вона нагадала про суверенне право держав самостійно вирішувати, де розміщувати свої посольства.  

Ніккі Хейлі підкреслила, що Організації Об'єднаних Націй, є центром ворожого ставлення до «найміцнішою демократії на Близькому Сході». Вона заявила, що Ізраїль протягом десятиліть стикається з упередженістю з боку ООН.  

Відзначивши, що рівно рік тому США допустили помилку, утримавшись по резолюції по Близькому Сходу, посол Хейлі пообіцяла, що таких помилок з боку Вашингтону більше не буде.  

Після засідання члени Ради пішли на консультації щодо запропонованого проекту резолюції.

 

Політика, 19.12.2017 11:44