Фото: Анналена Бербок. Джерело – Офіс президента

Німеччина виділяє додаткові кошти на гумдопомогу палестинцям: названо суму

Німеччина виділить додаткову гуманітарну допомогу жителям Сектору Гази. Йдеться про 38 мільйонів євро.

Про це повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише DW. Вона відвідала напередодні Рамаллах на західному березі річки Йордан.

Бербок наголосила, що загальний обсяг коштів, виділених Німеччиною на гуманітарну допомогу палестинським територіям у 2023 році, становитиме 160 мільйонів євро. Очільниця МЗС Німеччини вкотре повідомила, що близькосхідний конфлікт має бути вирішено на основі створення двох держав.

Коментуючи бойові дії в Секторі Газа, Бербок закликала розширити гуманітарні паузи, щоб забезпечити доступ води, їжі та ліків. Лікарні Гази потребують безперебійного постачання, а нинішнього обсягу гуманітарної допомоги "далеко" не достатньо, зазначила глава дипломатії ФРН.

Бербок заявила, що за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Палестинської національної адміністрації (ПНА) Мухаммедом Штайє, "не слід заперечувати", що причиною війни став "варварський напад ХАМАС" на Ізраїль. Але також очевидно, що майбутнє палестинців має бути кращим, ніж їхнє сьогодення і минуле, підкреслила міністр.

Поїздка Бербок на Близький Схід присвячена обговоренню ситуації із заручниками, викраденими бойовиками ХАМАС, гуманітарного становища цивільного населення в секторі Газа і шляхів до можливого миру на основі рішення про створення двох держав.

Нагадаємо, у ніч на 11 листопада ще одна група українців вийшла з території Сектору Гази. Наразі загальна кількість врятованих людей становить понад 214 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.11.2023 15:52