Евакуація людей із Близького Сходу. Джерело: nv

Київ евакуював чергову групу українців із Гази: скільки людей покинули небезпечну територію

У ніч на 11 листопада ще одна група українців вийшла з території Сектору Гази. Наразі загальна кількість врятованих людей становить понад 214 осіб.

Про це в ефірі телемарафону повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"Сьогодні вночі кордон з Сектору Газа перейшли ще 11 українців. Тобто загальна кількість складає 214 осіб", — йдеться у заяві посла.

За словами Корнійчука, крім українців, також було евакуйовано дев'ять громадян Молдови.

"Станом на зараз в аеропорту Каїра пройшли реєстрацію приблизно 160 наших громадян та громадян Молдови, які найближчим відлетять першим евакуаційним рейсом до Кишинева", — зауважив посол.

Корнійчук запевнив, що зараз українські дипломати працюють над тим, щоб всі могли вчасно і без перешкод дістатись додому.

"Ми вивезли понад половину громадян, які на це зголосилися", — додав посол України в Ізраїлі.

Раніше повідомлялося, що допомоги у Секторі Гази потребують понад 350 українців.

Нагадаємо, Bloomberg 6 листопада видав інформацію про те, що жоден іноземець чи палестинець із подвійним громадянством не зміг покинути Сектор Гази у вихідні. Журналісти додали, що незрозуміло, чи зможуть вони це зробити найближчим часом. Це сталося після того, як ХАМАС звинуватив Ізраїль у зриві угоди, яка дозволяла іноземцям покинути обложену територію.

Однак згодом CNN із посиланням на працівника прикордонної служби Єгипту повідомив, що прикордонний пункт "Рафах" для евакуації іноземних громадян із Сектора Гази до Єгипту знову відновив свою роботу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.11.2023 17:37