Контрольно-пропускний пункт "Рафах". Джерело: The Times of Israel

Евакуацію іноземців зі Сектора Гази призупинено: в ООН назвали причини

Жоден іноземець чи палестинець із подвійним громадянством не зміг покинути Сектор Гази у вихідні. Незрозуміло, чи зможуть вони це зробити найближчим часом.

Про це повідомив Bloomberg. Це сталося після того, як ХАМАС звинуватив Ізраїль у зриві угоди, яка дозволяла іноземцям покинути обложену територію.

"За наявними даними, це пов'язано з тим, що ХАМАС, Ізраїль і Єгипет не змогли дійти згоди щодо безпечної евакуації пацієнтів із північної частини сектору Гази", — заявили в ООН.

В організації не сказали, чи зможуть деякі люди виїхати в понеділок. Зараз ситуація знову зайшла у безвихідь, оскільки немає жодних компромісів між сторонами конфлікту, навіть із гуманітарних питань. Навпаки, вони агресивно звинувачують одне одного.

Сотні громадян США, Великої Британії й інших країн розпочали залишати Сектор Гази 1 листопада через прикордонний пункт "Рафах" у Єгипті, що стало першим випадком, коли люди, які опинилися в прибережній смузі, змогли покинути її після початку війни між Ізраїлем і ХАМАСом 7 жовтня.

Нагадаємо, що 1 листопада Міністерство закордонних справ України та всі причетні відомства розпочали підготовчий етап евакуації українців зі Сектора Гази. Вони мали виїхати через контрольно-пропускний пункт "Рафах" до Єгипту.

"На тлі рішення влади Єгипту дозволити виїзд іноземців зі Сектора Гази через КПП "Рафах" МЗС України, інші причетні відомства, українські посольства в регіоні розпочали підготовчий етап евакуації українців", — зазначив тоді речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Зараз же реакції українського міністерства й офіційних осіб на нові складнощі стосовно евакуації з небезпечних регіонів Близького Сходу наразі немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.11.2023 17:51