Фото: Reuters

Німецька розвідка зробила невтішний прогноз у разі захоплення окупантами Бахмута

Якщо окупантам вдасться досягти успіху на Бахмутському напрямку, це може дозволити росіянам просунутися далі вглиб України. Цього допустити не можна.

Про це повідомила служба розвідки Німеччини у колонці Spiegel.

За даними розвідувального органу ФРН, нині Росія кидає вперед всі свої сили, аби досягти переваги на цій ділянці фронту. При цьому, пишуть розвідники, Кремль не бере до уваги суттєві втрати зі свого боку.

"Росія наразі кидає солдатів вперед, як гарматне м'ясо, і великі втрати власних сил, очевидно, не відіграють ніякої ролі у військовій тактиці росіян", — заявила розвідка ФРН. 

Повідомляється, що втрати у боях біля Бахмута німецька спецслужба обговорила в рамках одного з секретних засідань у Бундестазі.

Бої за Бахмут

Російська армія намагається захопити Бахмут з травня минулого року, але всі спроби завершилися невдачею. 

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що російські загарбники хочуть захопити Бахмут, оскільки це б відкрило б їм шляхи на інші опорні пункти на Сході.

На початку грудня 2022 року росіяни змінили тактику ведення бойових дій в районі Бахмута.

Відомо, що 4 січня 2023 року на Бахмутському напрямку прикордонники відбили штурм і контратакували окупантів і змогли захопити позицію російських загарбників. Також засновник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин визнав, що його бойовики не можуть прорвати оборону української армії навколо Бахмута.

Нагадаємо, українські захисники знищили штаб та польовий склад "вагнерівців" у Соледарі на Донеччині. У цьому місті ведуться запеклі бої.

Війна, 20.01.2023 18:10