Фото: Pixabay

Німецький депутат наполягає на парламентському розслідуванні витоку розмови офіцерів ВПС

Німецький опозиційний депутат від ХСС Александер Добріндт заявив, що необхідно провести парламентське розслідування витоку розмови між високопоставленими офіцерами Бундесверу щодо України.

Про це повідомило видання DW.

"Ці повідомлення бентежать з двох різних причин. По-перше, тому що росіяни, очевидно, підслуховували чутливі дискусії з питань безпеки, а також тому, що канцлер, можливо, пояснив свою відмову відправити ракети Taurus неправдивим твердженням", — наголосив депутат.

На думку політика, за даними фактами необхідно провести парламентське розслідування. 

"Канцлер повинен пояснити в Бундестазі. З огляду на цей набір фактів, не можна виключати парламентського розслідування", — зауважив політик.

Своєю чергою, експерт з оборонної політики Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріх Кізеветтер зазначив, що Росія навмисно оприлюднила перехоплену розмову офіцерів Бундесверу, щоб "підірвати постачання Німеччиною Taurus". За його словами, це свідчить про те, наскільки "глибоко" російські шпигунські служби вже розслідували німецькі комунікації з цього питання.

Водночас спеціальна уповноважена Бундестагу з питань оборони Єва Хьогль наголосила на необхідності покращити підготовку вищого військового керівництва з питань безпечної комунікації.

"По-перше, всі відповідальні особи на всіх рівнях Бундесверу повинні негайно пройти всебічну підготовку з питань безпечного зв'язку. По-друге, має бути забезпечена стабільна можливість безпечної і секретної передачі інформації і зв'язку", — зазначила вона.

Нагадаємо, днями росіяни оприлюднили аудіозапис розмови німецьких офіцерів, у якому головнокомандувач військово-повітряних сил Німеччини генерал Інго Герхарц наказав своїм помічникам підготувати презентацію для міністра оборони про те, як Берлін може поставити Києву Taurus і як Україна може використати їх для знищення цілей, у тому числі склади боєприпасів і Кримський міст. Згодом високопоставлені німецькі чиновники підтвердили автентичність запису офіцерів на платформі WebEx.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.03.2024 18:59