Колаж TrueUA

У низці областей оголошувалася повітряна тривога: над Чорним морем були два ворожі борти Ту-22

Ввечері 27 березня у більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу. Існувала ракетна небезпека.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Два борти Ту-22м3 над акваторією Чорного моря", — наголосили військові.

Зауважимо, Ту-22м3 — дальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносець зі змінною геометрією крила. Вони запускають надзвукові ракети типу Х-22, які українська протиповітряна оборона поки не може перехопити.

Даних про вибухи чи роботу протиповітряної оборони в регіонах також не надходило.

повітряна тривога в Україні 27 березня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено 22:50

Повітряні сили оголосили про відбій повітряної тривоги у всіх областях окрім Одеської.


Оновлено 22:28

Військові попередили про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку. Також є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових регіонів.


Оновлено 22:17

Повітряні сили заявили, що зафіксовано пуски ракет Х-22 з Чорного моря в напрямку південних областей. Жителів Одещини закликають пройти в укриття.

Зауважимо, раніше керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк попереджала, що Російська Федерація накопичила "Циркони" та може продовжити точковий ракетний терор України з акцентом на Київ. Такі удари завдаються ворогом переважно з південного напрямку. До того ж, за словами Гуменюк, у росіян є накопичення декілька десятків подібних ракет у Криму і "вони можуть продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, у тому числі на столицю".

Нагадаємо, 27 березня російські військові обстріляли житловий сектор Харкова. Внаслідок ворожої атаки одна людина загинула ще 18 людей отримали поранення. Також 27 березня вибухи лунали у Запоріжжі та Херсоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 22:10