Фото: Вікіпедія / ілюстративне

Носоріг вбив працівницю зоопарку в Австрії: подробиці трагедії

У вівторок, 12 вересня, у Зальцбурзькому зоопарку в Хелльбрунні сталась трагедія. Після нападу носорога загинула доглядачка, а ще один працівник отримав серйозні травми.

Про це повідомляє CNN. Зазначається, що носоріг напав на 33-річну доглядачку зранку 12 вересня, коли вона виконувала свою роботу у вольєрі. У поліції заявили, що жінка померла на місці події.

Інший доглядач, 34-річний чоловік, також отримав серйозні травми, коли намагався відлякати тварину. Чоловіка доставили в університетську лікарню Зальцбурга, де йому зробили термінову операцію.

"Ми абсолютно шоковані й поки не знаємо, як це сталося. Рано-вранці носорогів зазвичай змащують кремом від комах. Це завжди відбувається на території, що охороняється", — розповіла прес-секретарка зоопарку Ульріке Ульманн.

Через трагедію зоопарк не працюватиме 13 вересня.

Зоопарк в Хелльбрунні: що про нього відомо

На сайті Salzburg-zoo зазначається, що у зоопарку проживає 150 різних видів і півтора тисячі тварин, зокрема білі носороги, що перебувають під загрозою зникнення. У вольєрі живе дві самки, Єті й Таміка, та два самці, Таму й Атос.

За даними Всесвітнього фонду природи (WWF), білі носороги — другі за величиною наземні ссавці після слона. Дорослі самці можуть досягати 1,85 м у висоту і важити 3,6 тонни.

Нагадаємо, у серпні на Хмельниччині у селі Карпівці з вольєра втекла мавпа. Тварина покусала 14-річну дівчинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.09.2023 21:22