Фото: Pixabay

Нова методичка пропагандистів: у Росії вигадали "нововведення" щодо Зеленського

Влада Росії закликала пропагандистів перестати називати президентом України Володимира ЗеленськогоАдміністрація Володимира Путіна відправила відповідну директиву у підконтрольні Кремлю засоби масової інформації.

Про це пише видання "Холод". Вимогу до всіх видів медіа, від телеканалів до інтернет-ЗМІ, розіслали ще у п'ятницю увечері, 15 вересня.

"Чиновники адміністрації президента РФ запропонували виданням під час висвітлення діяльності президента України не згадувати його посаду або ж називати її "режим Зеленського". Основний наголос у вимозі йде на заголовки новин, щоб Зеленський відображався без посади у рядках видачі агрегаторів", — пише видання.

За інформацією журналістів, що деякі пропагандистські ЗМІ вже почали виконувати директиву.

"Так, у "РИА Новости" з 15 вересня в низці новин не зустрічається словосполучення "президент України" при згадці Зеленського, тоді як у тих же новинах слово "президент" незмінно стоїть поряд із прізвищем Путіна. А агентство Regnum, яке раніше називало Зеленського "президентом України", тепер називає його "главою київського режиму", "київським лідером" та "українським лідером", — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, російські пропагандисти вигадали нові фейки про українців. Цього разу вони поширюють інформацію про те, що українського військового "затримали за зґвалтування 10-річної дівчинки". Так, росіяни заявляли, що на Одещині за підозрою у зґвалтуванні десятирічної дівчинки затримали військового 41 механізованої бригади. Таку фейкову інформацію писали російські Telegram-канали нібито з посиланням на "Суспільне".

Також російські Telegram-канали також поширювали фейкові відео нібито про новий обмін полоненими. В Україні застерегли, що такими новинами російська влада намагалася підняти рейтинг під час виборів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2023 07:45