Нова перемога Терези Мей

13 ГРУДНЯ 2018 11:52

 

Під час голосування в підтримку Терези Мей висловилися 200 депутатів-торі, проти - 117. Щоб зберегти пост лідера, прем'єру потрібно проста більшість - половина плюс один голос. Перевага в підтримку Мей склав 83 голоси, повідомляє Euro News.

Підсумки підвів депутат Палати громад Грем Брейді: «Результат вечірнього голосування демонструє, що Консервативна партія як і раніше виражає довіру Терезі Мей як своєму лідерові».

Мей, в свою чергу коментуючи підсумок голосування, помітила, що основна мета її роботи тепер, після отримання підтримки більшості депутатів-консерваторів - це забезпечення політичного і юридичного виходу Сполученого Королівства з ЄС.

«Підсумки голосування нагадують нам про те, ми повинні виконати волю народу Британії і продовжити будівництво кращого майбутнього для нашої країни. Ми повинні працювати над єднанням наших рядів, ніж над культивуванням роздробленості. І ця робота починається тут у Вестмінстері з депутатами, які представляють всі частини політичного спектру».

Але євроскептики вважають, що голосування послабило позиції Мей, а не зміцнило їх.

На цю тему висловився депутат-євроскептик Джейкоб Різ-Могг: «Прем'єр має піти у відставку, вона не зможе проштовхнути угоду по  BREXIT в Палаті громад, цю угоду не підтримують ні її однопартійці, ні опозиція».

Від імені лейбористів висловився парламентарій Річард Бергон: «Понад 40% депутатів-торі висловили цим голосуванням недовіру Терезі Мей, недовіра як партійного лідера і недовіру як прем'єр-міністру. Це, зрозуміло, звужує для неї можливість політичного будь-якого маневру і вселяє сумніви в правильності її тактики.

Згідно партійного статуту тепер у лідера торі і прем'єр-міністра Сполученого королівства Терези Мей є імунітет від повторення подібної процедури протягом найближчого року. У четвер вона відправляється в Брюссель на нові переговори по BREXIT.

 

 
 
 

 

 

 
 
 

 

 

 
 
 

 

Світ, 13.12.2018 11:52