Фото: соцмережа Х (Twitter)

Новий міністр оборони Британії зробив першу заяву про Україну і Путіна

Новий міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс зробив першу заяву на посаді щодо ситуації в Україні. Він пообіцяв і надалі підтримувати країну у війні з російськими окупантами. 

Про це Грант Шеппс написав у соцмережі Х (Twitter).

Шеппс напередодні Дня Незалежності України відвідував Київ як міністр енергетики і тоді писав, що "побачив людей, які рішуче виступили проти тиранії Путіна та агресії Росії".

"Приступаючи до роботи в Міністерстві оборони з нетерпінням чекаю на співпрацю з відважними чоловіками та жінками наших Збройних сил на варті безпеки нашої країни. І продовжуємо підтримку Великобританією України у її боротьбі проти варварського вторгнення Путіна", — заявив Шеппс.

Зазначимо, що 31 серпня, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак призначив Гранта Шеппса на посаду міністра оборони. На цій посаді він змінив Бена Уоллеса. Для Шеппса це не перша посада в британському уряді. Раніше він був міністром транспорту в кабінеті Бориса Джонсона, нетривалий час обіймав посаду міністра внутрішніх справ за прем’єрства Ліз Трасс, був міністром з питань бізнесу. Він вважається "повним політичним союзником" Сунака.

Нагадаємо, що 31 серпня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес офіційно повідомив про свою відставку очільнику уряду країни Ріші Сунаку. Він очолював оборонне відомство Британії протягом останніх чотирьох років. Про відставку Воллес вперше заявив минулого місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.08.2023 14:39