Фото: Twitter Моді

Новий "мирний план" для України: Індія та Франція шукають шлях для врегулювання війни

Україна найближчим часом може отримати новий "мирний план" для врегулювання війни з Російською Федерацією. Його ініціюють Індія та Франція.

Про це повідомляє Le Monde.

За даними джерела, план буде відрізнятися від раніше запропонованих ініціатив. Зазначається, що відповідне доручення прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді дав під час свого візиту до Парижа 13 та 14 липня. Очільник уряду Індії прибув на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона.

Про що говорили лідери Франції та Індії

Сторони ухвалили важливі рішення про постачання винищувачів та підводних човнів. Також серед тем переговорів була війна в Україні. Макрон закликав Моді активізувати міжнародну діяльність Індії та приєднатися до врегулювання війни. Індійський прем'єр виступив за дипломатичне рішення конфлікту, але не підтвердив, що хоче виступити посередником.

Згідно з наявною інформацією, Моді після зустрічі з Макроном дав доручення своїм підлеглим розробити разом з Францією мирний план для України, щоб вийти з "дипломатичного кута". Le Monde підкреслює, що йдеться про ініціативи, які будуть відрізнятися від пропозицій, які висунули Китай та "Глобальний Південь", тобто країни Латинської Америки, Африки та Азії.

Нагадаємо, так званий "мирний план", з яким делегація з Південно-Африканської Республіки приїжджала до Москви одразу після візиту до Києва, 18 червня, не викликала у диктатора Володимира Путіна особливого захоплення. Він нібито поділяє більшість пунктів, але "не уявляє, як їх реалізувати фактично".

Раніше Путін на переговорах із делегацією з африканських країн заявив, що "Україна, а не Росія відмовляється від мирних переговорів". Він почав скиглити, що Володимир Зеленський підписав відповідний документ, який унеможливлює переговори із країною-агресоркою.

Водночас Зеленський під час зустрічі з африканською делегацією у Києві заявив, що мирні переговори з РФ можливі тільки після повного виведення російських військ з окупованих територій України. Він наголосив, що усі нації світу заслуговують на те, щоб жити вільно, без навʼязування чужої волі військовим чи політичним шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 15:14