Фото: Telegram Офісу президента

Новий обмін полоненими: Україна повернула майже півсотні захисників "Азовсталі"

Україна повернула з полону ще наших 45 захисників. Усі звільнені з полону бійці — захисники "Азовсталі".

Про це повідомили у Офісі президента.

З 45 повернених з полону військових — 42 захисники та троє захисниць "Азовсталі". Всі вони — нацгвардійці з підрозділу, який створили дев'ять років тому в Маріуполі.

"35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на "Азовсталі", — йдеться в повідомленні.

Серед звільнених є воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції. Згодом він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ і вже повторно потрапив у полон на "Азовсталі".

Скільки українців вже повернули з полону

Наприкінці квітня Зеленський повідомляв, що за час повномасштабної війни Україні вдалося повернути додому з російського полону 2279 наших громадян. Серед звільнених були захисники "Азовсталі" та Маріуполя, а також захисники Донецької, Херсонської та Харківської областей.

Глава держави наголосив, що існують категорії людей, яких особливо складно повертати з полону, і це не лише військові.

"Навіть якщо це особливо важко, як, зокрема, щодо деяких категорій полонених, і це не лише військовополонені, яких складно повертати, а й, приміром, цивільні полонені  одна із тих категорій, щодо якої складно", — повідомив Зеленський.

Нагадаємо, 26 квітня відбувся черговий обмін полоненими із Росією. Україні вдалося повернути на Батьківщину 44 особи.

Також 16 квітня, Україна й РФ також провели черговий обмін полоненими. Нашій державі вдалось повернути 130 захисників з російського полону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2023 15:59