Фото: Офіс президента

Новий пакет допомоги та другий Саміт миру: Зеленський зустрівся із президенткою Словенії

У п'ятницю, 28 червня, президент Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із колегою зі Словенії Наташею Пірц Мусар.

Про це повідомив Офіс президента.

Зазначається, що у ході перемовин лідери обговорили ситуацію на полі бою, зокрема на Харківському напрямку, спільну роботу на рівні Євросоюзу та підготовку двосторонньої безпекової угоди між Україною та Словенією. 

Також окрему увагу сторони приділили результатам першого Саміту миру та підготовці до другого Саміту.

"Ми готуємо групи країн щодо пунктів Формули миру. Ми всі, хто справді хоче миру, маємо розробити плани дій щодо всіх безпекових аспектів, які були порушені Росією. Ми не хочемо затягувати цю війну і маємо якнайшвидше прийти до справедливого миру", — наголосив Зеленський.

Своєю чергою президентка Словенії наголосила на підтримці України з боку Словенії та наголосила, що уряд Словенії схвалив додаткові п'ять мільйонів євро на гуманітарні потреби нашої країни. До того ж лідерка Словенії зазначила, що її країна підтримує Формулу миру, бере участь у зустрічах щодо окремих її пунктів та є членом Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

"Немає політика, який не хотів би миру. Ми всі розуміємо ризики. Але Україна — це та країна, яка повинна вирішувати, коли й за яких умов вона вестиме переговори. І тут ми на вашому боці", — заявила Наташа Пірц Мусар.

Нагадаємо, у грудні торік повідомлялося, що Словенія виділить Україні 1,5 мільйона євро на гуманітарне розмінування. Фінансування буде надане ще цього року на безповоротній основі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 19:20