Фото: Офіс президента

Україна розробить план закінчення війни до кінця року, — Зеленський

Вже до кінця цього року Україна розробить та представить план закінчення війни із Росією. Найближчим часом держава представить своє бачення щодо енергетики, продовольчої безпеки і обмінів. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції із президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар у Києві.

За словами президента, після першого Саміту миру, який пройшов у Швейцарії 15-16 липня, Україна активно працює над трьома детальними планами, які стосуються енергетики, продовольчої безпеки та обміну полоненими. 

"І ці питання, я впевнений, ми вирішимо. Принаймні ми підготуємо детальний план. Це буде найближчим часом. Всі інші пункти Формули миру ми також розробимо і підготуємо загальний план, який буде на столі перед нашими партнерами. Для нас дуже важливо показати план закінчення війни, який буде підтриманий більшістю світу. Це дипломатичний шлях, над яким ми працюємо. Окрім цього, як я сказав, не все залежить від нас", — наголосив президент.

Очільник держави додав, що зрозумілий і детальний план щодо завершення війни в Україні буде готовий уже цього року.

Крім того, за словами гаранта, в Україні збільшується виробництво дронів, РЕБів, артилерії, "тому що ми повинні бути сильними на полі бою".

"І це не через те, що хтось хоче воювати. Ми й не хотіли з самого початку. І зараз ніхто не хоче. Ми хочемо якраз миру. Але ми повинні бути сильними і тому розвиваємо наше виробництво, щоб бути сильними. Тому що Росія окрім сили нічого не розуміє, а окрім сильних нікого не поважає. Тобто це дві паралельні речі — бути сильними на полі бою і розробити план, зрозумілий план, детальний план. І він буде готовий в цьому році. Ось такий план", — зауважив Зеленський.

Нагадаємо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, російська армія продовжує "повзучий наступ" на території України, зокрема, на Торецькому напрямку. Це підтверджує стратегію Кремля війни на виснаження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 16:04