Фото: представництво ЄС в Україні

Новий посол Євросоюзу розпочала роботу в Україні (фото)

У середу, 20 вересня, новопризначений посол Європейського союзу у Києві Катаріна Матернова розпочала свою роботу. Вона вручила копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України.

Про це повідомило представництво ЄС в Україні на сторінці у Twitter.

"Через кілька годин після прибуття до Києва новопризначена посолка ЄС Матернова вручила копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ Перебийносу", — йдеться у повідомленні.

У представництві ЄС наголосили, що їхня команда разом із Катаріною Матерновою працюватимуть над поглибленням міцного партнерства України та ЄС.

Фото: представництво ЄС в Україні. Джерело: Twitter

Варто зазначити, що призначення Матернової є частиною регулярної ротації дипломатичних представництв ЄС у всьому світі. Згідно зі стандартною практикою, дипломати блоку змінюються кожні чотири роки та призначаються главами Ради та Комісії за пропозицією головного дипломата ЄС. Новопризначені посли зазвичай вступають на посаду у вересні того ж року.

Відомо, що до цього часу новопризначений посол була заступницею генерального директора ЄС з переговорів про розширення Європейської комісії. Вона займалася просуванням політики сусідства та розширення ЄС і вже була в тісному контакті з українською владою.

Нагадаємо, послом України в Будапешті призначили професора Ужгородського національного університету, військовослужбовця Збройних сил України Федора Шандора. Рішення про вірчу грамоту посла затвердив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 15:57