Фото: Марк Рютте. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Нового генсека НАТО призначать 26 червня, — ЗМІ

У середу, 26 червня, відбудеться офіційне призначення глави уряду Нідерландів Марка Рютте на посаду генерального секретаря НАТО. Він візьметься до виконання своїх обов'язків з 1 жовтня.

Про це повідомили дипломати кількох країн Альянсу, пише AFP.

За інформацією видання, постійні представники всіх 32 держав — членів Північноатлантичного альянсу офіційно схвалили призначення Марка Рютте генеральним секретарем.

До повноважень політик приступить з 1 жовтня, коли закінчиться мандат чинного генсека Альянсу Єнса Столтенберга.

Раніше Politico повідомляв, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте стане наступним генеральним секретарем НАТО. Всі 32 члени Альянсу погодилися, що після його відходу посади глави нідерландського уряду, він змінить чинного очільника військово-політичного блоку Єнса Столтенберга.

Нагадаємо, чинний очільник НАТО Єнс Столтенберг позитивно оцінював ймовірний вибір членів блоку кандидатури глави нідерландського уряду Марка Рютте як свого наступника на цій посаді.

Згодом прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який залишає свою посаду, вперше відреагував на своє майбутнє призначення на посаду генерального секретаря НАТО. Перед стартом роботи політик планує взяти тримісячну відпустку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.06.2024 19:53