Фото: Марк Рютте. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Коли Рютте розпочне роботу на посаді генсека НАТО: заява політика

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який залишає свою посаду, вперше відреагував на своє майбутнє призначення на посаду генерального секретаря НАТО. Перед стартом роботи політик планує взяти тримісячну відпустку.

Про це він повідомив телеканалу NOS.

"Це ще має бути офіційно оформлено наступного тижня, але я продовжу жити в Гаазі", — сказав Рютте, повернувшись додому зі служби.

Нідерландський політик наголосив, що наразі не буде зайнятий, адже йде у відпустку: "У мене зараз три місяці відпустки, чудово, а потім мені доведеться багато працювати"

Рютте заявив, що йде у відпустку, як завжди, а потім сподівається, що в нього знайдеться час випити філіжанку кави або пообідати з друзями. При цьому минулого літа, після розпуску кабінету міністрів, Рютте знову почав думати про керівну посаду в НАТО.

"З огляду на все, що зараз відбувається в Україні, нестабільність у світі та людей, які думають, що я зможу це зробити, ви не можете просто відкласти це убік", — сказав він.

Марк Рютте також підкреслив, що перед тим, як почати роботу в НАТО, він проведе кілька брифінгів. 

"Я також не хочу створити враження, що я збираюся робити щось зовсім не так, як Єнс (Столтенберг, — ред.). Він дуже хороша людина", — резюмував він.

Раніше Politico повідомляв, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте стане наступним генеральним секретарем НАТО. Всі 32 члени Альянсу погодилися, що після його відходу посади глави нідерландського уряду, він змінить чинного очільника військово-політичного блоку Єнса Столтенберга.

Нагадаємо, чинний очільник НАТО Єнс Столтенберг позитивно оцінював ймовірний вибір членів блоку кандидатури глави нідерландського уряду Марка Рютте як свого наступника на цій посаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 09:36