Фото: "Голос Америки"

Обама зробив ганебну заяву про анексію Криму: у Зеленського різко відповіли

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама вважає, що у 2014 році збройного вторгнення росіян в Крим нібито не було. На його думку, на півострові панувала "симпатія до Росії".

Про це політик повідомив в інтерв'ю СNN.

"Є причина, чому не було збройного вторгнення в Крим. Тому що в Криму було багато російськомовних людей, і там існувала певна симпатія до поглядів, які представляла Росія. Навіть у Верховній Раді тоді були прихильники Росії. Політика в Україні була складнішою", — сказав Обама, намагавшись виправдати відсутність активної допомоги Україні з боку Заходу після того, як Росія розпочала своє вторгнення.

Обама також додав, що Захід кинув виклик російському диктатору Володимиру Путіну за допомогою "тих інструментів, які були на той час з огляду на те, в якому стані перебувала Україна".

Відповідь Офісу президента

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відповів на таку скандальну заяву тим, що політик займається легалізацією та виправданням окупації Криму. Він зауважив, що у такому разі не потрібно дивуватися повномасштабній агресії росіян у Європі, яка забирає багато людських життів, міжнародного права не існує, а РФ використовує трибуни міжнародних інституцій для пропаганди війни.

"Сучасний російський авторитарний (нацистський) режим є нахабним відображенням специфічної довоєнної "західної політики". Може, час почати визнавати критичні помилки, а не вигадувати нові виправдання?" — наголосив Подоляк.

Нагадаємо, раніше колишній президент США Дональд Трамп заявив, що може швидко зупинити війну України й Росії. Для цього йому нібито потрібно знову очолити країну. Він також звинуватив Джо Байдена, заявивши, що війна сталася через "некомпетентність" теперішньої адміністрації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.06.2023 01:06