Фото ілюстративне. Джерело: censor

Обмін України та Росії потужними ударами по глибокому тилу: британська розвідка пояснила стратегію бойових дій

За останні чотири дні як Росія, так і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних атак глибоко в тилу. Надходили повідомлення про вибухи на російських логістичних об’єктах, авіабазах і командних пунктах у Криму, Краснодарському краї та Підмосков’ї.

Ситуацію проаналізувало Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Цілком імовірно, що Чорноморський флот Росії знову став об’єктом потужного обстрілу. Однак вибухи на аеродромі "Чкаловський" поблизу Москви, напевно, стануть найбільшою стратегічною проблемою для російських лідерів", — вважають у британській розвідці.

Там зробили висновок, що це чутливе місце, оскільки тут розміщені спеціальні військові літаки, а також елітний транспорт для російських лідерів.

"Повідомлення про пошкодження літака спеціального призначення COOT (Іл-20) є особливо актуальним: точний варіант невідомий, але ці цінні літаки виконують місії, які включають збір електронної розвідувальної інформації", — йдеться в повідомленні.

Натомість, за інформацією британської розвідки, впродовж останнього тижня Росія теж неодноразово завдавала дальніх ударів по цілях на території України.

"Ця незвична інтенсивність, імовірно, частково є відповіддю на інциденти в Росії та Криму. Оскільки наземний бій відносно статичний, кожна сторона шукає переваги, завдаючи удару по стратегічній глибині противника", — підсумували у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що в понеділок, 18 вересня, на аеродромі "Чкаловський" у Підмосков’ї диверсанти пошкодили два літаки та один гелікоптер. Українські розвідники розповіли деталі: невідомі особи на аеродромі, який ретельно охороняється, заклали вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва — з 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю. Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їхнє швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину.

У середу, 20 вересня, у тимчасово окупованому Криму — між Севастополем та Інкерманом у районі Бельбека, де розташований аеродром, — прогриміли вибухи. Окупанти увімкнули димову завісу біля нафтобази Чорноморського флоту, де зберігаються мільйони тонн пального.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 09:50