Фото: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Обрано запобіжний захід чиновниці Харківської ОВА, яка збагачувалась на гумдопомозі населенню

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду підтримав позицію прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та застосував запобіжний захід щодо керівниці апарату Харківської обласної військової адміністрації, яку спільно ще з трьома особами викрили на заволодінні коштів на понад 15 мільйонів гривень.

Про це повідомляє САП у своєму Telegram-каналі. За даними відомства, посадовці здійснювали махінації під час закупівлі Харківською ОВА харчових продуктів для гуманітарних потреб.

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 633 600 грн. Також на особу покладено відповідні процесуальні обов’язки.

У САП нагадали, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Деталі корупційної справи

У межах досудового розслідування встановлено, що у березні 2022 року між Харківською ОВА, АТ "Укрзалізниця" та приватним товариством було укладено тристоронній договір на постачання продовольчих товарів відповідно до державної програми, що передбачає безоплатну роздачу продукції населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Діючи відповідно до злочинної схеми, особи підробили документи про нібито отримання 235 тонн продукції, на підставі яких надалі "Укрзалізниця" перерахувала приватному товариству понад 15 мільйонів гривень. Лише після того, як стало відомо про наявність кримінального провадження за вказаними фактами зловживань, у грудні 2022 року особи поставили продукцію, при цьому підробили документи про нібито зберігання цієї продукції на інших складах, хоча по факту її взагалі не було.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили чинному депутату Одеської обласної ради про підозру через розкрадання шести мільйонів гривень бюджетних коштів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 16:56