Фото: ДСНС

Обстріл Дніпра: рятувальники третю добу шукають під завалами людей (фото)

У Дніпрі і досі триває пошуково-рятувальна операція після російського ракетного удару 28 червня. Наразі доля двох людей залишається невідомою.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За інформацією рятувальників, наразі вважаються зниклими безвісти дві особи. За час рятувально-пошукових робіт розібрано та вивезено 750 тонн будівельних конструкцій та сміття.

"До робіт на висоті задіяні верхолази ДСНС, які з рятувальниками розбирають завали вручну. Також допомагають шукати людей кінологічні розрахунки ДСНС", — наголосили у ДСНС.

Обстріл Дніпра 28 червня: що відомо

У п'ятницю російські терористи здійснили ракетну атаку на Дніпро. Ворожа ціль влучила у дев'ятиповерхівку. У житловому будинку відбулося руйнування чотирьох поверхів. 

Через ворожий обстріл одна людина загинула. Ще 12 отримали поранення. 

Президент Володимир Зеленський відреагував на ворожий обстріл Дніпра та нагадав партнерам, що Україні необхідно більше ППО.

"Ми постійно нагадуємо всім партнерам: тільки достатня кількість і якість систем ППО, тільки достатня рішучість світу здатні зупинити російський терор. Нам потрібні ці рішення — потрібен надійний повітряний щит для України", — наголосив лідер держави.

Нагадаємо, вночі 1 липня у Дніпрі було гучно — там пролунали кілька вибухів.

Зауважимо, 30 червня близько 19:17 у Києві та ще низці областей України пролунали сигнали повітряної тривоги. Спочатку військові попередили про рух ракет із Півночі, а згодом заявили, що ракети прямують в напрямку Києва через Бровари.

Через деякий час стало відомо, що після роботи ППО уламки впали на багатоповерхівку в Оболонському районі столиці. Так, у 14-ти поверховому будинку відбулася часткова руйнація балконів на двох поверхах та спалахнула пожежа. 10 мешканців багатоповерхівки евакуювали. Загалом постраждали шестеро людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2024 19:30