Фото: Telegram-канал Сергія Лисака

Обстріл Кривого Рогу: влада озвучила кількість загиблих і постраждалих (оновлено)

Вночі 13 червня російські загарбники вдарили по цивільних об'єктах у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Внаслідок обстрілу понівечена п’ятиповерхівка, потрощені приватне й автомобільне підприємства. Є загиблі та десятки поранених.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Удар по житловому будинку

За інформацією мера Кривого Рогу Олександра Вілкула, станом на 09:30 відомо про шість загиблих мешканців п'ятиповерхівки. Також повідомляли про 25 поранених, з них 19 — у лікарні. Спершу повідомлялося про трьох загиблих.

"Горять квартири з першого по п’ятий поверхи. Вогонь охопив 700 кв. м. Його приборкують рятувальники", — поінформував Лисак.

Мер міста Олександр Вілкул повідомив, що семеро осіб можуть перебувати під завалами.

Обстріл підприємств

Внаслідок удару по приватному підприємству троє людей постраждали, їх госпіталізували. Ймовірно, під завалами потрощеного складу є люди. Їх шукають рятувальники. Поблизу побиті шість легкових машин.

Ще четверо людей травмувалися на іншій локації. Там горіли будівля та авто. Пожежу вже загасили. 

Крім цього, побите й автомобільне підприємство — на території зайнялася вантажна техніка. До того ж зруйнована господарська споруда. 

Також пошкодження є у рятувальному підрозділі.

Реакція президента

Володимир Зеленський відреагував на черговий ракетний терор окупантів. Він повідомив, що рятувальна операція триває, а ворогу ніколи не буде прощення, й за кожну ракету він відповідатиме.

"Чергові ракети терористів, російські вбивці продовжують свою війну проти житлових будинків, звичайних міст і людей. На жаль, є загиблі, є поранені. Рятувальна операція у Кривому Розі триває. Мої співчуття усім, хто втратив рідних! Ніколи не буде прощення терористам, і за кожну свою ракету вони відповідатимуть", — написав Зеленський у Telegram.

Нагадаємо, у Харкові цієї ночі були "прильоти" внаслідок обстрілу дронами. У Київському та Салтівському районах сталося влучання в об'єкти цивільної інфраструктури.

Також вночі 13 червня російські загарбники випустили по Києву крилаті ракети Х-101/555. Усі ворожі повітряні цілі вдалося збити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 08:00