Фото: Сергій Лисак

Обстріл лікарні у Дніпрі: з'явились шокуючі деталі ракетного удару (відео)

З'явились приголомшливі подробиці щодо ранкового обстрілу російськими загарбниками психіатричної поліклініки у Дніпрі. Наразі зниклими безвісти вважаються троє лікарів.

Про це повідомив у Telegram мер Дніпра Борис Філатов.

За даними Філатова, о 13.40 рятувальники вже погасили пожежу в психіатричній поліклініці Дніпра та розпочали пошук зниклих людей.

Мер міста повідомив, що наразі зниклими безвісти вважаються троє лікарів: медики не виходять на зв'язок з моменту прильоту по лікарні.

Також Філатов наголосив, що терористичний акт окупантів відбувся під час перезмінки в лікарів, тому кількість загиблих та поранених людей у лікарні могла б бути значно більшою.

Мер Дніпра заявив, що у будівлі, в яку поцілили рашисти, була не тільки психіатрична поліклініка: там раніше мешкали внутрішньо переміщені особи.

Філатов також додав, що від обстрілу постраждали й тварини прилеглої ветклініки.

"Постраждалих могло бути більше. Фактично, людей врятувало диво. На момент атаки по лікарні там тривала "перезмінка". А лише кілька тижнів тому, родини переселенців, що тимчасово проживали на другому поверсі медзакладу, як раз звідти виїхали. Тож, може, диво станеться ще раз. І ми знайдемо тих медпрацівників, з якими нині немає звʼязку. І що кількість жертв не зростатиме далі", — заявив чиновник.

Філатов повідомив, що загалом за підсумками масованої ракетної атаки вночі та денного обстрілу, у місті більше тисячі вибитих вікон. В амбулаторіях і прилеглих житлових будинках, в школах і дитсадочках, на корпусі стадіону і в дитячих позашкільних закладах, в низці інфраструктурних і торгових обʼєктів. Є ушкодження дахів і комунікацій.

Усіх постраждалих мер Дніпра закликав звертатися до адміністрацій у своїх районах.

Нагадаємо, патрульна поліція Дніпропетровської області показала відео після удару рашистів по міській поліклініці Дніпра. На кадрах видно перші секунди після "прильоту".

Повідомлялось, що над ліквідацією вогню на території медзакладу працюють півсотні рятувальників та 17 одиниць техніки. Вогонь охопив одну тисячу квадратних метрів території.

Унаслідок ракетної атаки травми дістали хлопчики трьох та шести років, їх обох шпиталізували. Лікарі оцінюють їхній стан, як середньої тяжкості. Повідомлялося, що під завалами можуть перебувати люди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 17:53