Фото: Pixabay

Офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного, обирають запобіжний захід

У четвер, 9 листопада, у Печерському суді Києва обирають запобіжний захід офіцеру з Апарату головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічникові Валерія Залужного Геннадію Частякову.

Як повідомляє "Суспільне", прокуратура наполягає на домашньому арешті для підозрюваного. Фігурант, згідно з джерелами ЗМІ, — полковник Олег Тімченко.

За даними слідства, підозрюваний здобув без відповідного дозволу вісім ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 та приніс їх до свого кабінету. Офіцер упакував шість із них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю.

"Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв", — йдеться у повідомленні ДБР.

Що відомо про загибель Геннадія Частякова

У понеділок, 6 листопада, під час розпакування подарунка стався підрив гранати, внаслідок чого Геннадій Частяков загинув. Наступного дня Офіс генерального прокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за Державним бюро розслідувань.

Досудове слідство триває, працівники Бюро встановлюють усі факти, пов’язані з трагічною подією та поки не відкидають жодну з версій. Зокрема:

  • нещасний випадок в результаті необережного поводження з боєприпасами;
  • вбивство на замовлення спецслужб РФ;
  • вбивство на ґрунті неприязних відносин;
  • спроба вбивства спецслужбами РФ іншого офіцера Апарату головнокомандувача ЗСУ.

Нагадаємо, наразі правоохоронці розглядають головною причиною загибелі помічника головнокомандувача Збройних сил України Геннадія Частякова нещасний випадок, який стався внаслідок необережного поводження з боєприпасами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.11.2023 14:40