Фото: ДБР

Оформляли авто за нульовою ставкою: ДБР повідомило деталі гучного затримання на Житомирській митниці

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо очищення митниці від корупції та тіньових схем. Цього разу правоохоронці викрили працівників Житомирської митниці, які за винагороду продовжили "нульове розмитнення" авто вже після скасування народними депутатами цієї можливості.

Про це повідомляє ДБР.

Щонайменше вісім службових осіб організували злочинну схему на Житомирській митниці під час оформлення автомобілів, завезених із Європи. Вже після скасування Верховною Радою рішення щодо звільнення від митних платежів на авто, зловмисники за окрему плату продовжували оформлювати ввезені автомобілі за нульовою ставкою.

ДБР задокументувало протиправне оформлення 17 транспортних засобів. Держбюджет недоотримав податків та зборів на понад 2 млн грн. 

Під час обшуку у службових приміщеннях митниці, а також в приміщенні фірми, яка надавала послуги з облаштування зони митного контролю вилучили відеозаписи, мобільні телефони та інші засоби зв’язку, документи, а також записи із "чорною бухгалтерією".

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до шести років через зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, правоохоронці підтвердили, що затримали очільницю Житомирської митниці. Також арештували начальника відділу і митного брокера за фактом одержання хабаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 31.03.2023 11:59