Фото: Офіс генерального прокурора

Окружний прокурор Фастова погорів на хабарі: з'явилися нові деталі справи

На Київщині співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки затримали на хабарі у 45 тисяч доларів США прокурора Фастівської окружної прокуратури. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали та повідомили про підозру прокурору Фастівської окружної прокуратури Київської області, який вимагав хабар у приватного підприємства за закриття кримінальних проваджень", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що прокурор здійснював нагляд за додержанням законів під час досудового розслідування щодо підприємства. Він запропонував представнику компанії закрити кримінальне провадження за 30 тисяч доларів США. При цьому він вимагав дати наперед половину обумовленої суми, а решту хотів отримати вже після закриття справи.

"Взявши "аванс" у туалетній кабінці одного з ресторанів Києва, прокурор вирішив ще трохи заробити на підприємстві та повідомив бізнесменам, що проти підприємства розслідується ще одна кримінальна справа. За додаткові 15 тисяч він обіцяв "розв'язати питання" й щодо цієї справи, але це питання домовились обговорити після закриття першого провадження", — додають у ДБР.

За даними слідства, затримали прокурора у середмісті Києва під час отримання другої частини хабаря у 15 тисяч доларів. На зустріч він приніс копію постанови про закриття першого кримінального провадження.

Прокурору повідомлено про підозру за статтею прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Нагадаємо, 3 жовтня Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили міському голові Сум та директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди у сумі 2,1 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.10.2023 16:05