Фото: Офіс генерального прокурора

Окружний прокурор Фастова погорів на хабарі в мільйон гривень: деталі

На Київщині співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки затримали прокурора Фастівської окружної прокуратури. Його підозрюють в отриманні хабаря.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора. 

За даними слідства, прокурор вимагав та одержав двома траншами від представника суб’єкта господарської діяльності неправомірну вигоду у 30 тисяч доларів США, або близько мільйона гривень, за закриття кримінального провадження. 

Проте 3 жовтня 2023 року його було затримано під час одержання 15 тисяч доларів США. Першу частину хабаря йому було передано на попередній зустрічі. Окрім того, працівник прокуратури, висунув вимогу передати йому ще 15 тисяч доларів США за закриття іншого кримінального провадження.

"Правоохоронці провели невідкладні обшуки за місцем проживання та роботи затриманого. Йому готується повідомлення про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (4 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років", — йдеться у повідомленні.

Окружний прокурор Фастова погорів на хабарі в мільйон гривень

Фото: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, 3 жовтня Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили міському голові Сум та директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди у сумі 2,1 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.10.2023 12:57