Фото: vikna.tv

Окупаційна "влада" тікає з Херсонщини, оминаючи Кримський міст, — Гуменюк

З окупованої території Херсонської області тікає окупаційна влада. Вони намагаються знайти безпечні маршрути, об'їжджаючи Кримський міст.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За її словами, що процес втечі окупаційної "влади" з тимчасово захопленої частини Херсонської області триває. Вони поступово намагаються звідти відступати під різними приводами, використовуючи: сімейні особливості, внутрішньосімейні причини, супроводжуючи близьких та супроводжуючи дітей.

"Намагаються виїжджати та вивозити документи. Це триватиме ще якийсь період часу, тому що вся "влада" одразу виїхати не може, а такими короткими перебіжками й, на їхню думку, дещо непомітно просочуватися туди за поребрик вони намагаються", — додала Гуменюк.

Речниця наголосила, що Україна відбувається певна активність на Кримському мосту, і активність на маршрутах, які передбачають материкове прямування.

"Це свідчить про те, що не всі довіряють безпеці Кримського мосту і намагаються їхати в об’їзд", — додала вона.

Гуменюк запевнила, що окупаційна "адміністрація" Херсонської області на чолі з колишнім Херсонським міським головою Володимиром Сальдо, так само швидко переміщуються, як загалом окупаційна "влада" та війська.

"У більшості випадків вони намагаються базуватися в районних центрах, зокрема Скадовськ, але з нього вони вже переїхали, можна сказати, остаточно. Тому що останнім часом там вони не фігурують. Тяжіють вони ближче до Генічеська, але час від часу переїжджають і в інші місця дислокації, зокрема використовуючи рекреаційну зону", — пояснила вона.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що війна з Російською Федерацією може завершитись у 2023 році. Для цього Україні необхідно отримати увесь спектр озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 21:35