Фото: president.gov.ua

Війна в Україні може завершитись у 2023 році: у Зеленського назвали умови

Війна з Російською Федерацією може завершитись у 2023 році. Для цього Україні необхідно отримати увесь спектр озброєння.

Таку заяву зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю La Repubblica.

"Росія ніколи не зміниться. Вона завжди буде агресивною. Але обов'язкова поразка Росії у війні проти України дасть Європі час для ефективної розбудови загальноєвропейської системи оборони", — наголосив він.

За словами Подоляка, війна може закінчитись у поточному році, якщо вчасно надійде від союзників достатня кількість зброї. Водночас сьогодні нашим військовим найбільше не вистачає снарядів, ракет великої дальності та сучасних винищувачів.

Нагадаємо, у Конгресі США частина законодавців хочуть пришвидшити надання Україні зброї, необхідної для успішного контрнаступу. Конгресмени намагаються підштовхнути до конкретних дій адміністрацію президента Джо Байдена.

Своєю чергою представники Конгресу США у черговий раз звернулися до лідера країни Джозефа Байдена із закликом надати Україні балістичні ракети ATACMS. Вони можуть бути випущені із реактивних систем залпового вогню, наданих українським військовим раніше.

Раніше повідомлялось, що США не планують надсилати до України ракет великого радіуса дії. Там вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки запланованій поставці з Великої Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 17:53