Фото: Twitter Байдена

Контрнаступ ЗСУ: у Конгресі США вимагають пришвидшити передачу зброю Україні

У Конгресі США частина законодавців хочуть пришвидшити надання Україні зброї, необхідної для успішного контрнаступу. Конгресмени намагаються підштовхнути до конкретних дій адміністрацію президента Джо Байдена.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Конгресмен-республіканець від штату Техас Кіт Селф заявив, що для України "далекобійна артилерія важливіша ніж F-16". Він наголошує на необхідності передачі ракет ATACMS.

"Як я вже казав президенту Зеленському, коли я був в Україні, я вважаю, що далекобійна артилерія потрібна українцям більше, ніж F-16. Я не розумію, чому ми не надаємо їм балістичні ракети ATACMS, це можуть бути ракети першого блоку, або другого. Ці ракети випускаються із установок HIMARS, які українці і так вже мають. Тому, я вважаю, що артилерія для України важливіша, ніж літаки F-16", — сказав він.

Адміністрація Байдена надає допомогу Києву недостатньо швидко. Так вважає республіканка зі шату Міссурі Енн Вагнер. Вона вважає, що країни НАТО мають брати активнішу участь у допомозі Україні.

"Ми повинні дати Україні всю зброю та інструменти, які їм потрібні, щоб перемогти Путіна. Якщо українці готові вести боротьбу та жертвувати власним життям, ми тут, в Америці, а також усі члени НАТО повинні підтримати українців усім необхідним та якомога швидше", — сказала вона.

Водночас конгресвумен-демократка від штату Пенсільванія Мадлен Дін вважає, що Україні потрібно надати усе необхідне і якомога швидше. Єдина умова — зброя не буде використовуватися для ударів по території Росії.

"Моя особиста вимога до адміністрації, — це більше, більше та іще раз більше. Більше усього, що може бути потрібно. Щоб ми були певні, що Україна виграє цю війну, і зробить це раніше, аніж пізніше. Щоб ми могли врятувати життя, врятувати їхню власність, врятувати культуру і все те цінне, що являє собою Україну", — сказала вона.

Нагадаємо, представники Конгресу США у черговий раз звернулися до лідера країни Джозефа Байдена із закликом надати Україні балістичні ракети ATACMS. Вони можуть бути випущені із реактивних систем залпового вогню, наданих українським військовим раніше.

Раніше повідомлялось, що США не планують надсилати до України ракет великого радіуса дії. Там вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки запланованій поставці з Великої Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2023 00:11