Фото: Twitter Байдена

Когресмени знову закликають Байдена передати Україні балістичні ракети ATACMS: що відомо

Представники Конгресу США у черговий раз звернулися до лідера країни Джозефа Байдена із закликом надати Україні балістичні ракети ATACMS. Вони можуть бути випущені із реактивних систем залпового вогню, наданих українським військовим раніше.

Про це йдеться у листі "Гельсінської Комісії США", пише Foreign Policy.

Зазначається, що лідери двопартійної "Гельсінської комісії" закликали Білий дім дозволити постачання в Україну тактичного ракетного комплексу ATACMS.

Представники Джо Вілсон та Стів Коен у листі від 25 травня закликали президента США надати Україні "усе необхідне обладнання". Він також був підписаний членом комісії Вікторією Спартц.

"Тепер, коли ухвалено рішення відправити F-16, настав час присвятити себе повній перемозі України та доставити все необхідне обладнання", — написали конгресмени.

Вони наголосили, що майже всі системи озброєнь, які були передані Україні, погоджувались під сильним тиском. Вони закликали Білий дім не чекати нової хвилі тиску, щоб надати ATACMS.

Що таке ATACMS

Ракета ATACMS (Army TACtical Missile System) може вражати цілі на відстані в 300 км від місця запуску. Це дає можливість вражати як точкові, так і важливі цілі на великій площі точним вогнем. Для запуску використовуються комплекси РСЗВ HIMARS, що вже перебувають на озброєнні Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що США не планують надсилати до України ракет великого радіуса дії. Там вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки запланованій поставці з Великої Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.05.2023 22:42