Фото: "Мілітарний"

США не передаватимуть Україні далекобійні ракети: названо причину

США не планують надсилати до України ракет великого радіусу дії. Там вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки запланованій поставці з Великої Британії.

Про це пише видання Politico.

У повідомленні вказується, що у Вашингтоні вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки Великій Британії. Лондон планує передати Україні ракети, які діють на відстані 300 кілометрівЦі ракети є аналогом ATACMS, які Сполучені Штати відмовились передавати українським військовим. 

Натомість США продовжуватимуть надавати Україні комплекси Patriot, боєприпаси і бронетехніку.

Нагадаємо, українські військові стали першими у світі, кому вдалося збити "балістику" за допомогою Patriot. Водночас, запевняють вони, радіти рано — адже оскільки ЗСУ мають мало таких систем ППО.

Також Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,2 мільярда доларів. Він спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, оскільки Росія останнім часом посилила атаки безпілотниками та ракетами.

Раніше Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Там зазначали, що на сьогодні Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка. У квітні транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 21:43