Фото: Мінобороны Росії/t.me

Окупанти агітують в'язнів Алтайського краю для участі у війні з Україною, — Генштаб

Для поповнення втрат у живій силі противник продовжує агітувати власне населення до проходження військової служби у різний спосіб. Так, у місті Зоринськ Алтайського краю, представники кримінально-виконавчої служби проводять роз’яснювальну роботу серед осіб, які мають умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За наявними даними, агітація проводиться щодо підписання колишніми в'язнями контракту на 3-5 місяців військової служби.

Атаки ЗСУ

Авіація сил оборони протягом 2 червня завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, а також два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом п'ятниці наші захисники знищили 15 крилатих ракет та 17 ударних БпЛА противника типу "Шахед-136". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два склади боєприпасів, дві станції радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію та реактивну систему залпового вогню противника.

Ситуація на фронті

Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну та застосовувати тактику терору щодо населення України. Протягом 2 червня противник завдав 67 авіаційних та 17 ракетних ударів, здійснив 91 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось 29 бойових зіткнень. На Мар’їнському напрямку минулої доби противник вів наступальні дії в районі міста Мар’їнка, проте наші захисники відбили усі 14 ворожих атак. Противник зазнав значних втрат в живій силі та техніці.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомляв, що російські військові формування змагаються між собою заради прихильності до себе з боку Кремля. Повна окупація населеного пункту Мар'їнка, що на Донеччині, може стати серйозним інформаційним поштовхом для "кадировців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 07:23