Колаж TrueUA

Окупанти атакують Україну "шахедами": у передмісті столиці працює ППО

Ввечері 19 грудня російські окупанти випустили по Україні іранські дрони-камікадзе типу "Шахед". У низці областей оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Зокрема, загроза обстрілів є у північних, центральних та південних областях.

повітряна тривога

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Військові зафіксували рух ворожих безпілотників у Чернігівській та Житомирській областях.

Водночас у Київській міській військовій адміністрації наголосили, що у передмісті столиці працює ППО. Місцевих жителів закликали перебувати в укриттях.


Оновлено 23:40

Повітряні сили попередили про рух дронів у напрямку Дніпропетровської області.


Оновлено 23:50

Київська обласна військова адміністрація попередила, що в регіоні знову працює протиповітряна оборона.

"У жодному разі не робіть фото- та відеофіксацію роботи нашої ППО, збиття повітряних цілей та їхнього падіння", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що російські війська останніми тижнями посилили атаки дронами-камікадзе на Україну. І хоча вони не особливо масові, проте відбуваються регулярно, щоночі безпілотними атакують Україну з різних напрямків. Так, минулої доби окупанти атакували Україну двома дронами-камікадзе. Рашисти традиційно зосередилися на Хмельницькій області. Сили ППО збили ворожі цілі.

Нагадаємо, раніше експерт з бойової радіоелектроніки та військовослужбовець ЗСУ Сергій Флеш розповідав про те, що російські загарбники начиняють дрони-камікадзе типу "шахед" потужнішою бойовою частиною. Вороги вдосконалили ударний безпілотник майже 40 кілограмами термобаричного заряду із трьома підривниками. Цей заряд може "вразити велику територію підстанції чи складів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 23:08