Фото: соцмережі / ілюстративне

Заряд як у "Сонцепьока": окупанти начиняють "шахеди" потужнішою бойовою частиною

Російські загарбники начиняють дрони-камікадзе типу "шахед" потужнішою бойовою частиною. Вороги вдосконалили ударний безпілотник майже 40 кілограмами термобаричного заряду із трьома підривниками.

Про це розповів військовослужбовець ЗСУ, експерт з бойової радіоелектроніки Сергій Флеш.

"Звичайно, ми досліджуємо всі падаючі та збиті шахеди. І те, що іноді знаходимо, нас не дуже тішить. То нова система навігації, то модем GSM. Цього разу, схоже, новий вид БК. Майже 40 кг термобаричного заряду із трьома підривниками", — сказав військовий.

Сергій Флеш наголосив, цей заряд може "вразити велику територію підстанції чи складів".

"Це, можна сказати, аналог заряду "Сонцепьока" та "Буратіно", — резюмував він.

Фото: Telegram Сергія Флеша

Повідомлялось, що українські спеціалісти вивчають, чому в одному з дронів-камікадзе "шахед" Російської Федерації було знайдено SIM-карту українського оператора "Київстар". Експерти намагаються з'ясувати, навіщо ця деталь там взагалі потрібна.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що наразі не змінюватиметься система, за якої Повітряні сили оголошують повітряну небезпеку і щодо ударних безпілотників, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи реактивних систем залпового вогню.

Ще в червні секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявляв, що у збитих "шахедах" знайдено запчастини з країн-партнерів України. Рада національної безпеки та оборони звернулася у відповідні інституції для того, щоби зупинити постачання деталей зброї для агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 21:01