Фото: росЗМІ

Окупанти готують мобілізацію підлітків у захопленому Маріуполі, — міськрада

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники можуть розпочати постановку на військовий облік учнів 2007 року народження. Відповідний документ видали відділу освіти одній з так званих "адміністрацій".

Про це у Telegram повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради. Якщо вірити документу окупаційної "адміністрації", з січня 2024 року усі учні 2007 року народження мають з'явитися до військкомату, щоб стати на облік.

"А отже — є небезпека їх мобілізації", — йдеться у повідомленні міськради.

Водночас у Маріупольській міській раді нагадали, що раніше російський диктатор Володимир Путін доручив провести осінній призов росіян 2024 року з використанням єдиного реєстру військовозобов'язаних.

"Тож загарбники шукають можливості мобілізувати якомога більше людей, особливо — з окупованої території", — додали у прес-службі.

Раніше заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький заявив, що країна-агресорка здатна щоденно мобілізувати на фронт 1000-1200 осіб.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заявляв, що у країни-агресорки нібито немає потреби мобілізувати до лав армії нових чоловіків. Путін зазначив, що у Росії вже було призвано 300 тисяч осіб, з яких 244 тисячі нібито перебувають на війні з Україною, яку кремлівський диктатор називає "спеціальною військовою операцією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 13:36