Фото: росЗМІ

Путін зробив заяву щодо другої хвилі мобілізації у Росії

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що на сьогодні у країни-агресорки нібито немає потреби мобілізувати до лав армії нових чоловіків.

Відповідну заяву Путін зробив на прес-конференції за підсумками року, передають пропагандистські ЗМІ.

"Ну навіщо нам мобілізація? На сьогодні у цьому жодної потреби немає", — сказав диктатор.

Путін зазначив, що у Росії вже було призвано 300 тисяч осіб, з яких 244 тисячі нібито перебувають на війні з Україною, яку кремлівський диктатор називає "спеціальною військовою операцією". 

"Після цього ми почали широку кампанію із залучення добровольців. Планували набрати 400 тисяч із невеликим. На вчорашній день набрали 486 тисяч. 1,5 тисячі щодня по всій країні приходить, потік не вичерпується", — запевнив він.

Також Путін додав, що 41 тисячу мобілізованих уже звільнено з армії через здоров'я або досягнення граничного віку.

Нагадаємо, 1 грудня російський диктатор підписав наказ, який передбачає збільшення чисельності збройних сил з 2,039 до 2,209 мільйона осіб, а загальна чисельність бойового складу збільшиться з 1,15 до 1,32 мільйона осіб.

Водночас аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що наказ російського диктатора Володимира Путіна про збільшення чисельності російських військ означає, що формально Кремль визнає нинішню кінцеву чисельність армії, а не намагається збільшити свою збройні сили.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов наголошував, що Росія готується до тривалої війни, тому після проведення президентських виборів у березні 2024 року Кремль може запустити тотальну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 12:36