Фото: росЗМІ

Путін різко збільшив штат російської армії: яка причина

У п'ятницю, 1 грудня, президент Володимир Путін підписав указ про збільшення чисельності армії Російської Федерації. Штат військовослужбовців Збройних сил Росії збільшиться майже на 170 тисяч осіб

Про це повідомляє Міноборони Росії.

За офіційною інформацією, Путін підписав указ про встановлення штатної чисельності Збройних сил Росії у 2 209 130 осіб, зокрема 1 320 000 військових. Кількість військовослужбовців збільшиться майже на 170 тисяч осіб. Документ опубліковано на сайті Кремля, він набуде чинності з дня його підписання.

У Міноборони переконують, що мобілізації у зв'язку зі збільшенням чисельності військ нібито не передбачено. Збільшення реалізується поетапно за рахунок контрактників. Серед причин росту армії назвали війну проти України і нібито "розширення НАТО".

Раніше Володимир Путін підписав закон, який передбачає тюремний термін до десяти років за дезертирство чи неявку на службу. Відповідно до закону, самовільне залишення частини чи місця служби або неявка на службу без поважних причин, вчинені солдатом, який проходить військову службу на призов або контракт, каратиметься тюремним ув'язненням терміном від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, на думку секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, Росія не відмовляється від своєї цілі знищити Україну як державу. Агресор готується до тривалої війни, тому після проведення президентських виборів у березні 2024 року Кремль може запустити тотальну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.12.2023 20:59