Фото: Міноборони Великої Британії

Окупанти готуються до оборони на Запорізькій АЕС: що про це свідчить

У березні 2023 року російські війська встановили бойові позиції на дахах кількох корпусів реакторів Запорізької атомної електростанції. Росіяни обладнали на ЗАЕС оборонні позиції мішками з піском.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Відзначимо, Росія контролює ЗАЕС з березня 2022 року. Однак це перша ознака того, що фактичні корпуси реакторів інтегровані в планування тактичної оборони держави-терориста.

"Росія, ймовірно, побудувала ці позиції, тому що її дедалі більше турбують перспективи великого наступу України. Цей крок, швидше за все, збільшує ймовірність пошкодження систем безпеки ЗАЕС, якщо навколо неї будуть відбуватися бойові дії", — пояснили розвідники.

За їх словами, катастрофічне пошкодження реакторів є малоймовірним, оскільки конструкції дуже сильно укріплені. До того ж там, за найімовірнішими сценаріями, буде застосуватися піхотна зброя. 


Фото: Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, Служба безпеки повідомила про підозру російському "директору" Запорізької АЕС Олегу Романенку. Він причетний до поширення окупаційного режиму в тимчасово захопленій частині України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2023 10:21