Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center Odesa

Окупанти на Півдні України збільшили використання FPV-дронів, — Гуменюк

На Півдні України ситуація залишається напруженою через постійні артилерійські обстріли, а також у зв’язку зі зростання кількості ворожих безпілотників, які ворог дедалі активніше застосовує на полі бою.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини".

"У зоні відповідальності Сил оборони Півдня ситуація залишається досить напруженою, тому що попри те, що попередня доба була порівняно спокійнішою, ніж інші. Все ж таки ворог не припиняє артилерійської діяльності в рамках контрбатарейної боротьби, не припиняє й штурмів на лівому березі, хоча зменшив їх фактично у два рази, порівняно з попередньою добою", розповіла Гуменюк.

За її словами, минулої доби російські загарбники тричі намагались штурмувати лівий берег. Втім, ці спроби для них були невдалими.

"Ми нарахували три штурми, але вони були так само невдалими для ворога, й він був змушений відступити на свої вихідні позиції, хоча напередодні намагався зробити це аж сім разів, однак теж безуспішно", сказала Гуменюк.

Також вона повідомила про те, що ворог посилив активність FPV-дронів, але українські захисники "продовжують боротьбу з ними й вогневим способом, і радіоелектронною боротьбою".

"Ця протидія показала себе як досить ефективна", наголосила українська військовослужбовиця.

Нагадаємо, за минулу добу на лівому березі Херсонщини російські загарбники втратили спостережні пункти на островах і понад 60 військових. За словами керівниці об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк, Сили оборони ведуть радіоелектронну боротьбу вздовж правого берега для того, щоби лівобережне угруповання військ Росії не мало змогу ефективно використовувати FPV-дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 14:38