Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти намагаються просуватися вглиб України: на якому напрямку ситуація найважча

Протягом 22 серпня на лінії фронту уже відбулося 78 бойових зіткнень. Ворог не припиняє спроби просуватися вглиб території України, але Сили оборони стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Атаки РФ

Від російських артилерійських обстрілів продовжують потерпати прикордонні райони Сумщини. Зокрема, від обстрілів артилерії постраждали населені пункти Бачівськ, Рудак, Нововасилівка, Чернацьке, Порозок, Славгород, Карповичі, Грабовське та Покровка. До того ж російські терористи бомбардують керованими авіабомбами як територію України, так і свою, російську територію. Загалом за сьогодні зафіксовано 20 авіаударів із застосуванням 38 КАБів.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку окупанти двічі штурмували позиції ЗСУ в районі Вовчанська. Тут досі триває один бій, але ситуація контрольована. Також ворог вдарив НАРами з озброєння вертольота Ка-52 у район Козачої Лопані.

На Куп’янському напрямку ворог сім разів атакував позиції українських захисників. ЗСУ відбили ворожі штурми поблизу Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та в напрямку Лозової. Під удари двома російськими авіабомбами потрапив район Кругляківки.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи атакували в районах Новосадового, Греківки, Тернів, Невського, Торського та Діброви. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили уже сім ворожих атак. Триває ще один бій біля Макіївки. Ситуація тут контрольована.

На Сіверському напрямку супротивник атакував поблизу Білогорівки, Виїмки та Спірного. Загалом окупанти п’ять разів безуспішно намагались прорвати оборону українських військових.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили шість штурмових дії поблизу Іванівського, Кліщіївки, Григорівки та Часового Яру. Біля останнього завдали ударів 22 некерованими авіаракетами.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на цей час складає чотири. Сьогодні ворог атакував у районах Нью-Йорка та Неліпівки. ЗСУ дають гідну відсіч противнику — всі боєзіткнення вже завершено. Авіація агресора двічі завдала ударів по населеному пункту Дружба некерованими авіаракетами, а у район Плещіївки терористи скинули два КАБи.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 33 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Зеленого поля, Михайлівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Камишівки, Миролюбівки та Новотроїцького. Майже половина з усіх боєзіткнень відбулася біля Миколаївки та Новогродівки. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 28 атак противника на напрямку.

На Курахівському напрямку загарбники 10 разів атакували підрозділи ЗСУ, намагалися просунутися поблизу Костянтинівки та Карлівки. Бої тривають.

На Времівському напрямку загарбники тричі атакували позиції українських військ. Зокрема, ворог намагався просунутись до Вугледара та з боку Володимирівки.

На Придніпровському напрямку ворог штурмових дій не проводив.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 22.08.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 604 140 (+1130) осіб ліквідовано;
  • танків — 8529 (+7);
  • бойових броньованих машин — 16 567 (+25);
  • артилерійських систем — 17 262 (+46);
  • РСЗВ — 1166;
  • засоби ППО — 931 (+3);
  • літаків — 367;
  • гелікоптерів — 328;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 13 998 (+96);
  • крилатих ракет — 2443 (+1);
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 23 280 (+59);
  • спеціальної техніки — 2904 (+17).

Нагадаємо, 21 серпня заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін поінформував про новий наступ на Харківщині. Військовий не уточнив, про який саме напрямок йдеться, але додав, що деталі будуть згодом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 17:30