Наслідки обстрілу Курахового. Джерело: прокуратура Донецької області

Окупанти обстріляли осколковими снарядами центр Курахового на Донеччині: є поранені

Росіяни з реактивних систем залпового вогню накрили центр Курахового осколковими снарядами. Пошкоджено декілька багатоповерхівок і приватних будинків, деякі мешканці отримали поранення.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на речницю Донецької обласної прокуратури Анастасію Мєдвєдєву та начальника Курахівської міської військової адміністрації Романа Падуна.

"Сьогодні російські війська обстріляли Курахове. За попередніми даними, ворог атакував населений пункт з артилерії. Наразі на місцях продовжують працювати правоохоронці", — повідомила Анастасія Мєдвєдєва.

Речниця додала, що обстріли пошкодили фасади та вікна чотирьох багатоквартирних будинків, восьми приватних будинків і магазини. Розпочато досудове розслідування за відповідною статтею Кримінального кодексу України, а саме — порушення законів і звичаїв війни.

Начальник Курахівської міської військової адміністрації Роман Падун розповів, що росіяни завдали удару осколково-фугасними снарядами з реактивних систем залпового вогню "Ураган" по центральній частині міста.

За його словами, це вже третій масований обстріл міста за останню добу. Вночі росіяни гатили по місту зі ствольної артилерії, пошкодили три багатоповерхівки, торговельний павільйон, зайнялася одна з квартир в багатоповерхівці.

Людей закликають евакуюватися. Унаслідок обстрілу поранення дістала 61-річна жінка, легкі травми у ще декількох мешканців міста.

Нагадаємо, що 15 грудня окупанти чотири рази протягом дня обстрілювали Нікополь на Дніпропетровщині. Внаслідок ворожих атак постраждали жінка та її онука.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 17:36