Фото ілюстративне. Джерело: "Суспільне"

Окупанти планують мобілізацію випускників вишів у Криму

У Криму розпочалася підготовка до мобілізації. Там формують списки студентів-випускників для військкоматів.

Про це українським партизанам з "Атеш" повідомив інформатор із паспортного столу Червоногвардійського району. За його словами, лідер за кількістю потенційних призовників — Джанкойський район.

"У зоні ризику випускники інституту "Агротехнологічна академія" при університеті імені Вернадського, Кримського інженерно-педагогічного університету, така ж увага приділяється випускникам коледжів, особливо Сімферопольського автотранспортного", — зазначили в "Атеш".

Тож українські партизани закликають усіма способами уникати мобілізації, не брати участь у злочинній війні проти своїх українських співвітчизників. А вже мобілізованим радять написати за цією адресою — @atesh_fire.

Зеленський озвучив сценарій звільнення Криму

Президент Володимир Зеленський вважає, що Крим можна звільнити політичним шляхом без активних бойових дій. На його думку, для цього Силам оборони потрібно вийти на адмінмежу з окупованим півостровом.

У новому інтерв'ю українським ЗМІ президент пояснив, чому він надає перевагу дипломатії при деокупації Криму: "Менше жертв. Якщо ми будемо на адміністративних чи умовних кордонах з Кримом, я вважаю, що можна політично дотиснути демілітаризацію Росії на території українського Криму. Я вважаю, що це було б краще. Я думаю, перш за все, про тих, хто це буде виконувати".

Раніше в Офісі президента заявили, що на території тимчасово окупованого Криму кількість спецоперацій тільки зростатиме. Це пришвидшить звільнення півострова від ворога, адже у росіян, які там мешкають, зростатимуть панічні настрої, й вони самі намагатимуться покинути цю територію.

Нагадаємо, що серед населення у тимчасово окупованому Криму зростає невдоволення примусовою мобілізацією до російського війська. Рашисти пропонують мобілізованим більше пільг, водночас це не мотивує громадян.

За інформацією Центру національного спротиву, окупаційна адміністрація Криму провела закрите соціологічне дослідження, яке засвідчило вкрай негативне ставлення місцевих мешканців до мобілізації у лави російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 13:01